Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A Hód-Fürdő Kft közleménye

furdo

A magyarországi fürdőkkel kapcsolatban nincs érvényben korlátozás a COVID-19 koronavírus vonatkozásában.
A fürdőlátogatás nem jelent extra egészségügyi kockázatot a vírusfertőzés szempontjából.
A fürdőket is érinti, hogy 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények nem tarthatók meg, ezért a meghirdetett, betervezett úszóversenyek elmaradnak.
A hazai fürdőkre vonatkozó előírások meglehetősen szigorúak, ami a víz fertőtlenítésére vonatkozik. A COVID-19 koronavírus elsődlegesen légúti vírus, mely elsősorban emberről emberre terjed cseppfertőzéssel. A vírus burokkal rendelkezik, mely ha sérül, a vírus elveszíti fertőző képességét.


A koronavírusok a vizsgálatok szerint 0,2-0,5 mg/l szabad klór jelenlétében szinte pillanatszerűen inaktiválódnak. Emiatt a megfelelően üzemeltetett medencékben életképes vírusok jelenlétével nem kell számolni. Az uszodai vizek klórozása során használt klórmennyiség elegendő az esetlegesen vízbe kerülő koronavírus elpusztításához.
A Gyarmati Dezső Sportuszodában a Népegészségügyi Hatóság által támasztott előírásokat betartjuk. A medencékben biztosítjuk a legalább 0,5 mg/l aktív klórszintet, melyet legalább napi 3 alkalommal ellenőrzünk. Az üzemelési feltételek (megfelelő pótvíz mennyiség, szűrők mosatása) teljes körű betartása megtörténik.
Kézmosáshoz szappan megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll, a felületek, beltéri terek takarítását fokozott gondossággal és az előírt tisztítószerek használatával végezzük.
A kiadott beléptető órákat visszagyűjtést követően fertőtlenítjük.
Kérjük vendégeinket, hogy lázas, hányásos-hasmenéses tünetekkel (majd azok elmúlását követő 3 napig) tartózkodjanak a fürdőlátogatástól. A medencébe lépés előtt kötelező az alapos, szappanos előfürdő.


Hód-Fürdő Kft. vezetősége

Megszakítás