Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A közfoglalkoztatás és a felújítandó buszmegálló iránt érdeklődtek Batidán

Benkő Zsolt települési képviselő lakossági fórumot tartott a Batidai Olvasókörben. A lakók felvetései között szerepelt a falu főutcájának állapota, a közfoglalkoztatás helyi lehetőségei és a buszmegálló felújítása is.

A Batidán tartott lakossági fórumon Benkő Zsolt települési képviselő elsőként emelte ki a közmunkaprogram helyi vonatkozásait, melynek keretében jelenleg hat fő batidai lakos végez erdőápolási feladatokat. A program rendkívül népszerű a településen, mivel helyi üzemek nincsenek, a helyben való foglalkoztatásnak ez az egyetlen lehetősége.

Tavasszal, nyár elején felújítják a buszmegállót, melynek során újjáépítik a fedett várót, a megálló új járófelületet kap, és egy kerékpártároló is kialakításra kerül.

Az elhanyagolt állapotú főutca megújítására Benkő Zsolt igyekszik a jövőben olyan pályázati forrást találni, amely nem terheli az önkormányzat kasszáját. A települési képviselő örömmel számolt be a megjelenteknek, hogy a régóta üresen álló önkormányzati lakásba végre bérlők költöznek, akik fel is újítják az ingatlant.

Végül szó esett a közmunkások által a falu központjába összegyűjtött nagy mennyiségű gally és falevél halomról, amelyet a lakosság is zöldhulladéklerakó-helyként kezdett használni. Ennek mielőbbi elszállíttatására ígéretet tett Benkő Zsolt.

Megszakítás