Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A közlekedésről és a kórházról is szó esett

Hódmezővásárhely közlekedéséről, valamint az alig több mint egy hónapja megnyílt sürgősségi osztályról is szó esett Almási István alpolgármester Belvárosi Olvasókörben tartott lakossági fórumán.

A lakossági fórumon Almási István, a belváros képviselője elsőként a legutóbbi közgyűlésen elhangzott információkat osztotta meg a lakossággal. Beszámolójában részletesen kitért a közmunkaprogramra, a hátrányos helyzetben élők megsegítésére.

Rókus Ákos általános referens ismertette a jelenlevőkkel a közelmúltban minden háztartásba eljuttatott közlekedési kérdőív jelentőségét. A referens kérte a lakosságot, hogy az elégedettségi felmérés kitöltése mellett tegyék meg javaslataikat is a város közlekedésének fejlesztése érdekében.

A fórumon részt vett dr. Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház- Rendelőintézet főigazgatója és dr. Lóczi Gerda, a február 20-án átadott sürgősségi osztály megbízott osztályvezetője is, akik a nyitás óta eltelt egy hónap tapasztalatait osztották meg a jelenlévőkkel.

A beszámolókat követően a lakossági észrevételek következtek. Több felszólalás hangzott el a buszmegállók felújítása, valamint a buszjáratok sűrítése érdekében, de sokan a belvárosban levő padok megjavítását szorgalmazzák. Panaszolták azt is, hogy a kerékpárosok rendszeresen nem tartják be a szabályokat, s ezzel veszélyeztetik a közlekedés többi résztvevőjét.

Az észrevételekkel kapcsolatban Almási István felhívta a figyelmet a jövő hét csütörtökön tartandó közgyűlésre, amelynek egyik napirendi pontja az új buszmenetrendek létrehozása lesz.

Megszakítás