Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A közösségi közlekedés feltételrendszerének és infrastruktúrájának komplex fejlesztése Hódmezővásárhelyen

A közösségi közlekedés feltételrendszerének és infrastruktúrájának komplex fejlesztése Hódmezővásárhelyen

Kódszám: DAOP-3.2.1/A-09-2009-0016

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. november 2-án nyújtotta be pályázatát a Dél – Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (továbbiakban: DARFÜ Nonprofit Kft.) részére a Dél – Alföldi Operatív Program „Közösségi közlekedés fejlesztése” pályázati felhívásra „A közösségi közlekedés feltételrendszerének és infrastruktúrájának komplex fejlesztése Hódmezővásárhelyen” pályázati címmel.

A Bíráló Bizottság és a DARFÜ Nonprofit Kft. tájékoztatása alapján a pályázat 2010. április 8-án tartalék listára került, forráshiányra való hivatkozással nem részesítették támogatásban. A DARFÜ Nonprofit Kft. 2010. november 25-én megküldött levele alapján az Önkormányzat által benyújtott pályázat 163 910 036 Ft támogatásban részesült.

Beruházás teljes költsége: 182.122.262,- Ft
Önkormányzati saját forrás: 18.212.226,- Ft (10 %)
Elnyert támogatás: 163.910.036,- Ft (90 %)

Támogatási Szerződés megkötésére 2011. április 26-án került sor.

A projekt célja az „élhető”, emberközpontú városi környezet megteremtése érdekében a közösségi közlekedés feltételrendszerének és infrastruktúrájának fejlesztése. A projekt keretében Hódmezővásárhely Tóalj utca – Szőnyi utca – Kodály Zoltán utca – Ady Endre utca – Hősök tere csomópontban új busz megállóhely építése és intermodális csomópont kialakítása valósul meg 2 db körforgalommal, a Mérleg utca – Vízház utca keresztezésében (Nagyállomás) autóbusz forduló kerül felújítására, valamint Szikáncs, Batida, Erzsébet, Kútvölgy külterületi településrészeken autóbusz-megállóhely felújítás valósul meg. A projekt helyszíneken egységes fedett várók és vegyes szerkezetű fedett kerékpártárolók is elhelyezésre kerülnek. A felújítással érintett megállóhelyeken korszerű, vizuális utas tájékoztató rendszert helyezünk el az utasok informálása érdekében.
A közösségi közlekedés fejlesztése érdekében megalapozó tanulmányt készítünk, melynek célja, hogy megvizsgálja egy térségi közlekedési szövetség, valamint tarifaközösség létrehozásának lehetőségét. Emellett az is célunk, hogy alternatívákat, megoldásokat találjunk a térségben a menetrendek mind teljesebb összehangolására, az utasforgalmi igények még pontosabb követésére.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Megszakítás