Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A legjobb alsó tagozatos diákok szavaltak a kistérségi versmondó versenyen

Az alsó tagozatosok kistérségi versmondó versenyét rendezte meg a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola. A közel félszáz induló két korcsoportban mérte össze tudását. Az első három helyezett a továbbiakban a megmérettetés megyei fordulójában képviselheti a várost.

Már tavaly is két helyszínen rendezték meg az alsó tagozatosok kistérségi versmondó versenyét, és mivel bevált ez a rendszer, így idén is Emlékpont és a Mozaik Kamaraterem adott otthont a megmérettetésnek. A két korcsoportban közel félszáz diák indult, akik verses mesén kívül bármilyen költeménnyel készülhettek. Az elmúlt évek alatt sokat változott a gyerekek ízlése, így most elsősorban a kortárs szerzők művei kerültek túlsúlyba.

– Sokkal közelebb állnak a mai gyerekekhez a mai költők versei, ezért nagyon szívesen választják Romhányi József, Laczkfy János vagy Varró Dániel költeményeit és így most a klasszikusok mellett a mai magyar írók is előfordulnak – mondta Rostás Istvánné alsós munkaközösség vezető.

A versmondó verseny kistérségi fordulójára azok a diákok juthattak be, akik iskolájukban a legjobbak voltak, de a részvevőknek így is komoly felkészülést jelentett ez a megmérettetés.

– Kovács András Ferenc írta Hubert és Hugó című verssel készültem. Anyukám segített kiválasztani. Sokat kellett gyakorolni, mert sok nyelvtörős rész van benne – mondta Kerekes Laura, a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola tanulója.

A zsűri a szöveghűség mellett a tiszta beszédet és a kiállást is értékelte a pontozás során. A két kategóriában az első három helyezett folytathatja a versenyzést. Ők az április 11-én Szentesen megrendezésre kerülő megyei versenyen képviselik majd Hódmezővásárhelyt.

Megszakítás