Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült dr. Korsós Ágnes

Magyarország Köztársasági elnöke a Belügyminiszter előterjesztésére az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 165. évfordulója alkalmából a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje Polgári Tagozatát adományozta dr. Korsós Ágnes Jusztinának Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város címzetes főjegyzőjének három és fél évtizedes kimagasló közszolgálati tevékenysége, a város fejlődését elősegítő munkája elismeréseként. A kitüntetést dr. Korsós Ágnesnek Pintér Sándor Belügyminiszter adta át csütörtök délelőtt Budapesten.

Dr. Korsós Ágnes Jusztina 1954. június 28. napján született Hódmezővásárhelyen. Az érettségit követően a hódmezővásárhelyi HÓDIKÖT, majd a CSOMIÉP vállalatoknál helyezkedett el. 1977 februárjától – amikor is a Csongrád Megyei Földhivatalban kezdett dolgozni – a közszférában tevékenykedik.

1989 szeptemberében a Hódmezővásárhelyi Városi Tanácshoz került mint gyámügyi előadó, majd a jogutód Polgármesteri Hivatalnál a következő évtől a mai napig vezető beosztásban látja el feladatait. 2001. szeptember 7. napján Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a város jegyzőjévé választotta. A helyi önkormányzatokért felelős miniszter, a közigazgatási minőségpolitikáért felelős államtitkár és a személyzetpolitikáért felelős miniszter együttes javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök 2010. július 3. napján Címzetes főjegyzői címet adományozott részére.

Dr. Korsós Ágnes Jusztina harmincöt éve a közigazgatást szolgálja, munkáját kimagasló színvonalon végzi. Szakmai tudása, felkészültsége és elhivatottsága a legalacsonyabb, előadói tisztségtől a helyi közigazgatás legmagasabb tisztségéig vezette, életpályája példaként szolgálhat a fiatal köztisztviselők számára. Tapasztalt, határozott, de emberközpontú vezetése alatt a Polgármesteri Hivatal a város fejlődésének és a lakosság szolgálatának központjává vált.

Megszakítás