Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A Magyar Európai Üzlet Tanács gyakorlati tapasztalatokkal segíti a kormányt

A Magyar Európai Üzleti Tanácsban (HEBC) részt vevő üzletemberek gyakorlati tapasztalataikkal közvetlenül tudják segíteni a kormányzat munkáját és a közös célt: Magyarország versenyképességének javítását – áll abban a közleményben, amelyet a HEBC és a Miniszterelnökség juttatott el pénteken az MTI-hez. 

A Miniszterelnökség nevében Lázár János államtitkár, a HEBC nevében pedig Kerekes László ügyvezető elnök azt rögzítette a közös közleményben, hogy az elmúlt hónapok egyeztetéseit követően a Miniszterelnökség és a Magyar Európai Üzleti Tanács – amelyben a magyarországi multinacionális vállalatok felsővezetői foglalnak helyet – közötti együttműködés intézményesült formát öltött, amelynek keretében megkezdte működését a Konzultációs Iroda.

A pénteki ülésen a részvevők áttekintették és meghatározták azokat a főbb területeket, amelyek tekintetében az üzletemberek gyakorlati tapasztalataikkal közvetlenül tudják segíteni a kormányzat munkáját.

Az első megvizsgált kérdéskör a gazdasági szereplők által is kiemelt fontosságúnak tartott országstratégia ügye, és az erről folytatott párbeszéd. A Konzultációs Iroda felmérte a kormányzati munka során eddig készült ágazati stratégiai koncepciókat és terveket. Ezt követően kerülhet sor annak vizsgálatára, hogy a részfeladatok hatékony megoldására koncentráló programok miként foglalhatóak egységes, összkormányzati szintű keretstratégiába, és képezhetik ezáltal alapját egy egységes, hosszú távú, átfogó és kiszámítható környezetet teremtő országstratégiának.

A megkezdődött partnerségi konzultációs folyamat keretében a felek számára kiemelt fontosságú további témákat is kijelölnek, így többek között a humán erőforrás fejlesztése és a gazdaság kifehérítésének kérdését – olvasható a közleményben.

(MTI)

Megszakítás