Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A Máté testvérek legyőzhetik Amerikát is

Az Egyesült Államokban megrendezésre kerülő hapkido világbajnokságra készülnek a vásárhelyi Máté testvérek. Augusztus első hetében mintegy 1500 versenyző között mérettetik meg magukat.

Az Egyesült Államokban, a Michigan állambeli Battle Creek-ben rendezik meg augusztus első hetében a hapkido világbajnokságot. Elért eredményeik és tudásuk alapján a hódmezővásárhelyi Máté Gergő és Máté Zsolt is kijutottak a világversenyre.

– A legeredményesebb hapkidosok vagyunk Magyarországon, Zsolt négyszeres Európa-bajnok, én egyszeres Európa-bajnok vagyok. A legutóbbi magyar bajnokságon Zsolt mind az öt versenyszámban első helyezést ért el, tehát 100%-os teljesítményt nyújtott- mondta Máté Gergő, a Máté Taekwondo és Hapkido SE mestere.

Az út komoly anyagi terheket ró a versenyzőkre, ezért a város is segített az anyagi források előteremtésében. A testvérek az önkormányzat közalapítványánál nyertek támogatást, de a város mellett egy barát is segítő kezet nyújt a szervezésben és a nevezés körüli ügyintézésben, hogy a fivérek csak a felkészülésre tudjanak koncentrálni. Zsolt küzdelem, töréstechnika, önvédelem, rúgás és eséstechnika versenyszámokban indul. Gergő küzdelemben, rúgástechnikában, önvédelemben és eséstechnikában méretteti meg magát. A világversenyre 1500 kiváló sportoló érkezik majd.

– Nagyon komolyan készültünk a versenyre. Napi 3-4 edzésünk volt. Reggel, délelőtt és délután a hét hat napján – tette hozzá Máté Gergő.

Mindkét Máté testvér előtt ott lebeg a cél, hogy dobogóra kerüljenek, és ha mód van rá, legalább egy versenyszámban arannyal térjenek haza.

Megszakítás