Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A Máté testvérek legyőzték Budapestet is

Történelmi győzelmet aratott a Máté Taekwondo Klub, ugyanis a legtöbb pontszámot elérő csapatként az elmúlt 12 évben először hódították el a fővárostól vidékre a diákolimpia vándorserlegét. A hódmezővásárhelyi csapat tavaly összesen 137 érmet gyűjtött, Máté Gergő és Zsolt már edzőket tanítanak országszerte.

A Máté Taekwondo Klub sikert sikerre halmoz. A vásárhelyi csapat tavaly összesen 137 érmet gyűjtött, amelyek közül legfényesebben 65 ragyog, és három európai bajnoki első helyezéssel is büszkélkedhet. Ezzel a város legeredményesebb egyesülete lett. Az idei esztendő is jól kezdődött számukra, a diákolimpián 13 aranyéremmel végeztek és csapatban is ők lettek a legjobbak, ezért vándorkupával tértek haza.

– Azért van történelmi jelentősége a sikernek, mert a kupa ez elmúlt 12 év alatt mindig Budapesten maradt és mi vagyunk az első vidéki egyesület, amelynek sikerült elhoznia – mondta Máté József, a Máté Taekwondo Klub elnöke.

Az, hogy ilyen eredményeket tud felmutatni az egyesület, Máté Gergő és Zsolt külföldi tanulmányainak is köszönhető. Mindketten Koreában képzik magukat és megszerzett tudásukat igyekeznek csapattársaiknak is átadni.

– Odakint, amit megkapunk anyagot, azt itthon, az egyesületben leadjuk, de már országos szinten is felkerestek minket, hogy tartsunk szemináriumokat. Tavaly októberben sor is került erre, sőt a Magyar Taekwondo Szövetség neve alatt már edzőképzést is tartottunk országszerte – mondta Máté Gergő, 4. danos Taekwondo, 2. danos Hapkido mester.

A vásárhelyi csapat sokáig nem tétlenkedhet, hiszen a sportolók – többek között – a hónap végén már egy formagyakorlat bajnokságra utaznak, május közepén pedig nemzetközi Hapkido bajnokság is lesz, ahol Máté Gergő és Zsolt biztosan elindul. Az egyesületnek 120 tagja van, és közülük 30-an versenyeznek.

 

Megszakítás