Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A megyei jogú városok csatlakoztak a klímavédelmi kezdeményezéshez

A Megyei Jogú Városok Szövetsége egyhangú döntéssel csatlakozott Áder János köztársasági elnök klímavédelmi kezdeményezéséhez a hódmezővásárhelyi közgyűlésén.

 

Az államfő május 5-én jelentette be: Al Gore volt amerikai alelnök kezdeményezéséhez kapcsolódva kampány indul annak érdekében, hogy a párizsi klímacsúcs résztvevőit az éghajlatváltozást okozó környezetszennyezés elleni ambiciózusabb, elkötelezettebb, nagyobb felelősségről tanúskodó megállapodás megkötésére ösztönözzék.

A megyei jogú városok önkormányzatai – a köztársasági elnök kérésének megfelelően – vállalták: saját információs rendszereiken keresztül a lehető legtöbb emberhez eljuttatják a kezdeményezés hírét, és lehetővé teszik számukra, hogy www.elobolygonk.hu címen indult honlapon regisztrálva felemeljék szavukat a cél érdekében.

Kőrösi Csaba, a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetője terjesztette elő a hódmezővásárhelyi közgyűlés nyitónapján az anyagot.

– Annak érdekében, hogy még kontroll alatt tudjuk tartani a klímát, nem mehet feljebb az átlaghőmérséklet az ipari forradalom idején mérthez képest plusz 2 Celsius fokkal. Most 0,9-nél járunk, tehát a felét már elhasználtuk – mondta Kőrösi Csaba.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén többek között szó volt az egészségügyi ellátás strukturális fejlesztéséről, az iskolarendszer hatékonyságának növeléséről, a szakképzésről, a kulturális feladatellátás finanszírozásáról.

Fotó: MTI

Megszakítás