Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A mínusz 180-as szinten burkolatot, a plusz 180-as szinten gépészetet építenek

A művelődési központ felújításán folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Jelenleg is több helyszínen és több szinten zajlik az átalakítás és bővítés.

A művelődési központ beruházása két részből áll. A meglévő épület felújítása, bővítése és a volt parókia épületének helyén egy új létesítmény felépítése. Itt süllyesztett földszinti eltolással lényegében két emeletet alakítottak ki. 

– Az új épület felépítésénél a befejező munkálatok folynak. A mínusz 180-as szinten a burkolatok kialakítása van folyamatban, a plusz 180-as szinten főleg gépészeti szerelések, illetve légtechnikai szerelések folynak – mondta Mucsi László irodavezető.

Az épület érdekessége, hogy a mozgássérültek közlekedésére egy speciális rámparendszert alakítanak ki, továbbá különlegességek között említhető, hogy termálenergiával lesz fűtve a létesítmény.

– A két épület között a Rapcsák utca felől termálvezeték építése folyik. A meglévő főépületben látványos külső vasbeton és lakatos munkálatokat végez a kivitelező. Ezen kívül az újonnan kialakított pincetér burkolásán dolgoznak, de gépészeti és elektronikus, valamint vakolási munkálatok is zajlanak.

A művelődési központ a TIOP Agóra programja keretében valósul meg, amelyre az önkormányzat közel 1,2 millárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

Megszakítás