Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A NAV nyomoz Táltos-ügyben

Költségvetési csalás történhetett a Táltos Iskolában a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint. A nyomozást a NAV folytatja tovább. Az ügyben továbbra is hallgat az intézmény korábbi vezetése. 

 

Augusztusban tett feljelentést Bálint Gabriella önkormányzati képviselő a hódmezővásárhelyi Táltos Iskola hirtelen történt bezárásával kapcsolatban. Mint arról már korábban beszámoltunk, annak ellenére, hogy az odajáró gyermekek szüleit még korábban arról tájékoztatták, hogy szeptembertől a szokásos módon elindul az újabb tanév, végül ősszel minden indoklás nélkül zárva maradt az alapítványi iskola. Az is kiderült, az itt dolgozó pedagógusok alkalmazásának és felmondásának körülményei szabálytalanok voltak, és a több mint 100 érintett gyermek közül többen bár máshová jártak iskolába, mégis a Táltosban kaptak bizonyítványt. Ennek tükrében költségvetési csalás és okirat hamisítása miatt indult nyomozás az intézmény vezetése ellen. A fejleményekről Bálint Gabriella beszélt.

 

– A nyomozás adataiból az állapítható meg, hogy a feljelentett cselekmény a költségvetési csalás bűncselekmény törvényi tényállásának megállapítására lehet alkalmas. Így a nyomozás lefolytatását a rendőrkapitányság átadta a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak. Én úgy gondolom és remélem, hogy minden kiderül. Számomra a legszomorúbb, hogy több mint 100 kisgyermek és család ügyében sunyi hallgatásba burkolózott az iskola korábbi fenntartója – mondta.  

 

A kialakult helyzetben a képviselő a bocsánatkérés emberi gesztusát hiányolja. Az érintett gyerekeket végül az önkormányzat oktatási intézményeiben helyezték el.

 

– Ami nagyon-nagyon jó hír, hogy 86 kisiskolás gyermek közül a pedagógusok, családok és szakemberek összefogásával csak néhány esetben fordult elő nehézség a beilleszkedés tekintetében – tette hozzá Bálint Gabriella.

Megszakítás