Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A Németh László csapatai nyertek a Halmay úszógálán

Nyolcadik alkalommal rendeztek Vásárhelyen úszógálát Halmay Zoltán tiszteletére, amelyre ezúttal nyolc tanintézmény nevezett. Mind az általános, mind a középiskolásoknál a Németh László csapata szerezte meg a győzelmet.

A hagyományos, minden évben megrendezett Halmay úszógála egyben verseny is. A résztvevő iskolák megpróbálnak a medencében minél nagyobb távot teljesíteni.

– A szabály nagyon egyszerű, mégis kicsit különleges – tájékoztatott Ménesi Sándor, a rendező Szent István Általános Iskola igazgatója. – Minden tanintézményből egyszerre öten úszhatnak, a diákok mellett a pedagógusok is vízbe csobbannak. Amikor valaki elfárad, folyamatosan cserélhetnek. A lényeg az, hogy az iskolai csapatok minél több hosszt teljesítsenek. Minden évben egyúttal azt is szeretnénk, hogy az előző esztendő eredményét túlszárnyaljuk.

A résztvevők közül sokan versenyszerűen úsznak, számukra még különlegesebb volt a gála, amellyel egy igazi példaképre is emlékezhettek.

– Halmay Zoltán olimpiai bajnok gyorsúszó volt – mondta Kovács Normann, a Szent István Általános Iskola diákja. – Én a Hód Úszó SE tagja vagyok, így számomra különleges rá emlékezni. Elterveztem, hogy mennyit szeretnék a gálán teljesíteni, de azért a délutáni edzést nem hagyom ki.

A nyolc iskola végül 293,5 km-t úszott le a rendelkezésre álló három óra alatt. A Németh László iskola diákjai a fiatalabbaknál 48700, míg az idősebbeknél 48300 métert teljesítettek, így kiérdemelték a győztesnek járó Gyarmati Dezső-kupát. Az általános iskolásoknál a rendező Szent István együttese lett a második, míg a Szőnyi Benjámin csapata a harmadik helyezést érdemelte ki. A középfokú tanintézményeknél az éllovas mögött a Corvin és az Eötvös osztozott a dobogós helyezéseken.

Megszakítás