Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A pünkösdi ünneppel ismerkedtek a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjai a Biblia Hete alkal

A Biblia Hete alkalmából rendezvénysorozatot tartottak a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában. Kézműves foglalkozások és bibliai előadások keretében ismerkedhettek meg a gyerekek a pünkösdi ünnepkörrel. Az iskola épületében megtekinthették Héjja Antal fafaragó, valamint Jószai Sándor ikonfestő művész önálló kiállítását is.

Héjja Antal fafaragó művész tárlatával, valamint Jószai Sándor ikonfestő és barátai körének ikonkiállításával nyitotta meg kapuit a Biblia Hete rendezvénysorozat a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában, majd egyházi és világi énekeket tanultak a gyerekek. Egy templomlátogatás során az orgonista és a kántor feladataival ismerkedtek meg, majd képzőművészeti foglalkozásokon és hitoktató vezetésével tartott előadásokon vettek részt a diákok.

– A gyerekek a pünkösdi ünneppel és a pünkösdvárás népszokásaival ismerkednek meg egy prezentáció formájában. Volt egy ezzel kapcsolatos előzetes feladat is, erről adtak számot a gyerekek játékos, szövegértési feladatokon keresztül – mondta Juhászné Wolf Edit igazgató.

Az egyházmegyei intézményekből érkező, vállalkozó szellemű családokat énekversenyre várták. A megmérettetésen két kategóriában, a családi és a testvéri csoportok között hirdettek győztest.

– Mi szeretnénk, ha a gyerekek szüleiket, nagyszüleiket, vagy akár a nagytestvért is bevonnák ebbe a versenybe. 38 fő versenyez, lehet testvérpár, de szívesen vesszük, ha valamelyik szülő is csatlakozik, és családi énekléssé válik így a produkció – mondta Juhászné Wolf Edit.

Pénteken házi fizikaversenyt rendeznek, amelyre több mint 50 gyermek nevezett be. Ezen a napon összesítik a tavaszi ünnepkörhöz kapcsolódó eddigi feladatok során szerzett pontokat is. A győztesek tortát, valamint pénzjutalmat kapnak a diákönkormányzattól.

Megszakítás