Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A szakma sztárjai

Irodájában fogata Almási István polgármester azokat a vásárhelyi diákokat, akik az idei Szakma Sztár Fesztivál budapesti döntőjén kiválóan szerepeltek.

Közel 5000 versenyző indult, a döntőbe pedig 39 szakmában 192 diák jutott be a budapesti Országos Szakmai Tanulmányi és a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen. A megmérettetésen a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Corvin Mátyás Tagintézményének  tanulója, Csáki Mónika ruházati eladó szakmában első helyezést ért el.  Szintén az első helyen végzett a Kalmár Zsigmond Tagintézmény fodrász tanulója, Orosz Orsolya, Pitti Anita pedig ötödik lett. Pálinkó Dávid Dezső, a Gregus Máté Szakképző Iskola diákja mechatronika szakmában ugyancsak az ország legjobbjának bizonyult. Masa Nóra mezőgazdasági technikus – szintén a Gregus tanulója – pedig az ötödik helyen végzett. A diákokat és felkészítőiket Almási István az irodájában fogadta.

– A Gregus tanulói már korábban is szép sikerek értek el a szakmai tanulmányi versenyeken. Bízom benne, hogy a fodrászok is hasonlóan szerepelnek majd a jövőben. Azért dolgozunk, hogy a szakképzés valóban magas színvonalú legyen Hódmezővásárhelyen – mondta Almási István polgármester.

 

Megszakítás