Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A „Természet pillanatai” címmel megnyílt dr. Kőhegyi Ferenc fotókiállítása

A természet pillanatait örökíti meg fényképeken keresztül dr. Kőhegyi Ferenc hódmezővásárhelyi gyógyszerész. Hétvégén nyílt tárlatán a mintegy négyezer természetfotót felsorakoztató gyűjteményből 55 alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők a Ginkgo Sas Hotelben. A kiállítás egy hónapig lesz látható.

A vásárhelyiek által ismert és kedvelt gyógyszerészt, dr. Kőhegyi Ferencet ezúttal más oldaláról ismerhetjük meg. A hetvenes évek óta hódol szenvedélyének, a fotózásnak. Ezidáig nem láthatta képeit a közönség, most azonban első önálló tárlatán bemutatja természetfotóit. A közel négyezer fényképet tartalmazó gyűjteményből válogatta ki azt az 55 felvételt, amely mindegyikéhez külön élmény fűződik.

– Kimenni a természetbe hajnalban egy les-sátorba, csodálatos élmény. Más világ tárul elénk, és én szerettem volna ezt visszaadni. Nagy meglepetések értek egy-egy fotózás alkalmával. A madarak és az állatvilág, ahogy viselkedik, amikor úgy tudják, hogy nincs ember a közelben, felemelő volt számomra. Sikerült ezekből a pillanatokból elkapnom néhányat – mondta dr. Kőhegyi Ferenc.

Bár néha nem sikerül egy-egy téma megörökítése, Kőhegyi Ferenc az általa „néma vadászat” jelzővel ellátott hobbyt rendkívül érdekesnek találja.

– Itt nincs semmi beállítva, az adott szituációkat kell megörökíteni jó időben, jó helyen. Ez nem egy könnyű dolog, de megéri, mert amikor később megnézem a fotókat, élményt nyújtanak. Ilyenkor visszaemlékszem azokra a pillanatokra, amelyek akkor voltak, amikor készült a kép. Minden fényképhez saját történet fűződik, hogyan és miként készült, hány órát töltöttem az adott helyszínen. Mindig jó élménnyel térek haza, így gyakorlatilag ez egy igazi kikapcsolódás – tette hozzá Kőhegyi Ferenc.

A „Természet pillanatai” című fotókiállítást egy hónapig tekinthetik meg az érdeklődők a  Ginkgo Sas Hotelben.

Megszakítás