Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A többség a Kossuth téren szeretné az új könyvtárat

A válaszadók többsége a Kossuth téren szeretné látni az új könyvtárat, derült ki a könyvtárkonzultációból Hódmezővásárhelyen. Közel 2000-ren töltötték ki a kérdőívet.

 

Véget ért a könyvtárkonzultáció Hódmezővásárhelyen.  Közel 2000-ren töltötték ki a kérdőívet. A válaszadók 71 százaléka azt szeretné, ha a városközpontban épülne fel az új könyvtár. A többség a Kossuth téren látná szívesen a bibliotékát.

 

– Úgy gondolom, hogy ez egyértelmű válasz, hiszen a könyvtár általában a város szívében van, miután nagyon fontos, hogy könnyen megközelíthető helyen legyen – mondta Cseri Tamás önkormányzati képviselő.

 

Négy válaszadóból egyébként három szerint nincs megfelelő állapotban a jelenlegi Németh László Városi Könyvtár épülete. Ezzel kapcsolatban Cseri Tamás problémaként említette például, hogy a régi pincében van kialakítva a raktárhelyiség, amely már nem alkalmas a könyvek tárolására.

 

A válaszolók 91 százaléka hetente, havonta, félévente, évente, vagy alkalmaként jár könyvtárba, többségük pedig elégedett a jelenlegi szolgáltatásokkal. Ugyanakkor azt is megfogalmazták, mivel lehetne bővíteni a könyvtári szolgáltatások körét. Olyan ötleteket írtak, mint például büfét vagy kávézót szeretnének, vagy éppen diafilmkölcsönzést, filmmúzeum szervezését.

Megszakítás