Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A város mindenben segíti a helyi gazdákat

Hódmezővásárhelyen nem lesz egyetlen olyan gazda sem, aki azért nem tud állami földterületre pályázni, mert nem kapott róla megfelelő tájékoztatást, vagy nincsenek információi, esetleg pontos ismeretei arról, hogyan kell a pályázatot elkészíteni – jelentette ki sajtótájékoztatóján Almási István polgármester. Az önkormányzat ügyfélszolgálatot hozott létre a városházán, ahol nem csupán tájékoztatást és jogi tanácsokat adnak, de a pályázatok megírásában is segítenek.

Hatalmas az érdeklődés a vásárhelyi gazdák körében a Földet a gazdáknak program iránt. Már az első napon több mint húsz ügyfél kereste fel személyesen, és ennél többen telefonon a pályázók támogatására létrehozott ügyfélszolgálatot a Polgármesteri Hivatalban. Többen a tájékoztatás és a jogi tanácsadás mellett a pályázatok elkészítéséhez is segítséget kértek. A város ezért az ügyfélszolgálat bővítéséről döntött.

– A gazdák számíthatnak a város segítségére, támogatására, az önkormányzat a hódmezővásárhelyi gazdatársadalom mellett áll. A Földet a gazdáknak program keretében nyilvános pályázat útján meghirdetett állami földterületekkel kapcsolatban a jövőben nem csupán tájékoztatást és jogi tanácsot adnak a munkatársaim, de igény esetén a pályázatok megírásában is segítséget nyújtanak. Egy új pályázati ügyfélszolgálati irodát hoztunk létre a Polgármesteri Hivatal földszint 13/A helyiségében, ahol minden segítséget és támogatást biztosítunk az állami földterületekre pályázó vásárhelyi gazdáknak. Egy fő jogász, Dr. Dupsi Krisztina felügyeletével 3-4 fő pályázatírónk segíti az érdeklődőket – mondta el Almási István.

A sajtótájékoztatón a Polgármesteri Hivatal Jogi irodájának vezetője dr. Ambrus Norbert ismertette a pályázat menetét.

– A pályázatoknak az első, kiinduló pontja az, amikor a Polgármesteri Hivatal a pályázatokra vonatkozó hirdetményt kifüggeszti. Ez az az időpont, amikortól a pályázat beadási határidejét kell számítani: minden földterületre a kifüggesztett hirdetménytől számított 45. nap 14. órájáig lehet beadni pályázatot. Ennek előfeltétele a regisztrációs folyamat, amelyet a beadási határidőt megelőző 15 napon belül kell megtenni. Ennek a helyszíne Szegeden van, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet Csongrád Megyei Osztályát kell felkeresni. A cím: 6720 Szeged, Deák Ferenc utca 17, IV. emelet. Itt szükséges a regisztrációs dokumentumot megvásárolni, amelynek díja nettó 40.000 forint. A regisztációt követően 90 napon belül további 3 pályázat regisztrációja azonban pályázatonként csak nettó 8.000 forint – összegezte az irodavezető.

– Hódmezővásárhelyen nem lesz egyetlen olyan gazda sem, aki azért nem tud állami földterületre pályázni, mert nem kapott róla megfelelő tájékoztatást, vagy nincsenek információi, esetleg pontos ismeretei arról, hogyan kell a pályázatot elkészíteni – emelte ki Almási István polgármester. –  Egyetlen helyi gazda sem fog lemaradni egyetlen állami földterület pályázati lehetőségértől sem azért, mert nincs mögötte százfős létszámú, vagy sokmilliós forgalmú cég. A hódmezővásárhelyi gazdák mögött ugyanis a város áll, és minden segítséget biztosít számukra.

Megszakítás