Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A városházára költözött a Mindszenti Rendőrörs

Mindszent központjába, az önkormányzat épületébe került a helyi rendőrőrs, ahol nyolcfős rendőri egység teljesít szolgálatot. Az ünnepélyes átadáson Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Rádi Norbert rendőr alezredes, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője is részt vett. A hódmezővásárhelyi önkormányzatot Almási István alpolgármester képviselte.

Erkölcsi és gazdasági érdek egyaránt közre játszott abban, hogy megtörténjen a Mindszenti Rendőrőrs visszaköltözése eredeti helyére, a település központjába, ezen belül is a Polgármesteri Hivatal egyik szárnyába. A hatósági szerv éveken keresztül a volt bölcsőde épületében, közel 300 négyzetméteres területen működött. Felsőbb szervekkel, így az Országos-, a Szegedi- valamint a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitánysággal egyeztetve, mától hét helyiséget vett birtokba a nyolcfős rendőri egység.

– Szükség van arra, hogy takarékosan és racionálisan gondolkozzunk. Több visszajelzésem volt az előzetes hírek után, miszerint a lakosság üdvözli ezt a lépést. Ők is látják és tudják, hogy minden megfogott pénzre szükség van. Már a választás idején megszületett bennem az elhatározás, hogy ezt a lépést meg kell tennünk – mondta Zsótér Károly polgármester.

Az átköltözés miatt a volt bölcsőde sem marad kihasználatlanul. A Start munkaprogram mezőgazdasági projektjének részeként januártól Mindszent is helyi őstermelők bevonásával kívánja megoldani a településen a közétkeztetést, így a felszabadult épület biztosít majd helyet a termények szelektálására.

Megszakítás