Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A vásárhelyi kórház onkológiai osztálya a Szegedi Tudományegyetem kihelyezett részlegeként működik

A Szegedi Tudományegyetem Onkológiai Tanszékének kihelyezett részlegeként működik május elsejétől a vásárhelyi kórház onkológiai osztálya. Ez azt jelenti, hogy a helyi és környékbeli lakosság helyben kaphat jó minőségű ellátást.

Az onkológia az orvostudomány daganatos megbetegedésekkel foglalkozó ága egy olyan szakma, amely világszerte centralizáltan működik, ugyanis speciális szaktudást és műszerezettséget igényel. Ezért az elmúlt időszakban bizonytalanná vált a vásárhelyi kórház onkológiai osztályának léte. Hogy tovább működhessen, tárgyalásokat kezdeményeztek a szegedi egyetemmel.

– A tárgyalások eredményeként a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központjának egy tanszéke, a klinikai Onkológiai Tanszék kihelyezett részlegeként működhet itt Hódmezővásárhelyen az onkológiai ellátás – adott tájékoztatást dr. Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház főigazgatója.

– Teljesen hasonló elvek és gyakorlatok szerint fogjuk működtetni az osztályt, ugyanolyan kezeléseket fognak a betegek kapni, ugyanolyan Onko-team fog működni a kórházon belül, mint a klinikai központon belül, és mindez sokkal könnyebben elérhetővé válik a hódmezővásárhelyi és a vonzáskörzetében élő betegek számára – mondta prof. dr. Kahán Zsuzsanna, tanszékvezető egyetemi tanár.

A vásárhelyi onkológiai osztály a jövőben 15 ággyal működik és mindenféle gyógyszeres kezelést elérhetővé tesz a betegek számára. Szegedre csupán akkor kell utazni, amennyiben valamilyen speciális eszköz alkalmazására van szükség a terápia során.

Megszakítás