Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A vers mindenhol felüdít, megnyugtat

Irodalmi délutánra várta az érdeklődőket a budapesti Krúdy Kör, amelyet a vásárhelyi Kárász József Irodalmi Kör tagjai is erősítenek. Összesen hat író mutatta be legújabb kötetét a közönségnek. A rendezvény a 83. Ünnepi Könyvhét alkalmából jött létre.

A gyermek közönség után a felnőtt érdeklődőknek külön programmal kedveskedett a Krúdy Kör, amely idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A budapesti egyesület tagjai mellett azonban már jól ismert vásárhelyi szerzők is feltűntek a rendezvényen. Vannak ugyanis olyan írók, akik mindkét körben tevékenykednek.

– A Kárász József Irodalmi Kör már évek óta kapcsolatban van a budapesti Krúdy Körrel, és ez a társaság néhány kárászos tagot is befogadott, így jött létre ez a mostani közös műsorunk – mondta Hranghy Géza, a Kárász József Irodalmi Kör elnöke.

Az irodalmi délutánon Kanizsa József, Király Lajos, Fényesi Tóth János, Fehér József, Arany Tóth Katalin és Haranghy Géza szerepeltek. A szerzők idén megjelent köteteikből olvastak fel a közönségnek. A költemények különböző témákban születtek, ami mégis összekötötte az írókat, az a vers szeretete volt.

– A vers azért jó műfaj, mert rövid. Vannak egészen rövidek és kicsit hosszabbak is, de egy novellánál vagy regénynél mindenképpen hamarabb el lehet őket olvasni. Buszon, vonaton, vagy bárhol, ha az embernek van öt szabad perce, akkor felütheti a könyvet és beleolvashat, elolvashat 3-4 költeményt, és már kapott is egy kis megnyugtató hangulatot – tette hozzá Haranghy Géza.

A szerzők azért szeretik az ünnepi könyvhetet, mert ilyenkor személyesen is találkozhatnak olvasóikkal és felmérhetik, mely témák érdeklik őket.

Megszakítás