Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

A Zrínyi utcára szeretnék a könyvtárat

konyvtar

Összesen 2247 vásárhelyi polgár küldte vissza a városi kérdőívet, melynek eredményét ismertette a pihenőparkban Márki-Zay Péter polgármester. Megírtuk: a lakosok 52 százaléka Hódtói Pihenőparknak nevezné a létesítményt, mintegy 40 százaléka Kossuth Zsuzsa Parknak, néhányan pedig Almási István előtt tisztelegnének a névadással.

A könyvtár lehetséges helyszínei közül a korábbi, Kossuth téri tervre a válaszadók 96 százaléka nemet mondott. A többi opció közül – egy lakos több helyszínt is megjelölhetett – a Zrínyi utcai üres telek vezet közel 63 százalékkal. Ezt követi a Hódtóban lévő füves terület 33, a Deák-Nagy Sándor kereszteződés 17, a Ginkgo melletti telek 11, a mostani Pelikán Hotel telke 9, a Dr. Rapcsák-Deák kereszteződés 8, majd a Kodály Zoltán utcai zöldterület 7 százalékkal.

A kérdőív további része más fontos városi kérdésekre tért ki. Luxuskórtermek kialakítása helyett a kórház ellátásának minőségét emelné 2060 ember a 2247-ből. A Teleki utca felújítását 2033, az építményadó eltörlését 1390, a szennyvíztelep melletti útépítést 2089, a strandon kemping és csúszdák építését 1914 válaszadó támogatta.

Megszakítás