Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Acélvirág-díjat nyert Hódmezővásárhely

A legmagasabb szakmai elismerést nyerte Hódmezővásárhely a Virágos Magyarország Környezetszépítő Versenyen – jelentette be dr. Kószó Péter alpolgármester sajtótájékoztatóján. Az Acélvirág-díjjal a zsűri a Zrínyi és a Tóalj utcák kialakítását és fenntartását jutalmazta. Az Andor Anikó tájépítész tervező irányításával kialakított közterületek világszínvonalúak, a város a jövőben újabb területeket szeretne felújítani.

20 évvel ezelőtt indították el a Virágos Magyarország Környezetszépítő Versenyt, amelyre több év után pályázatot adott be Hódmezővásárhely, több kategóriában is. Ezen kategóriák egyik legfontosabbját, – amelyet a leginkább szakmai kategóriának is tartanak – megnyerte Hódmezővásárhely.

– A versenyen a szakmai zsűri, amelyet a Magyar Kertépítők és Tájépítészek Szövetsége alkot,  Hódmezővásárhelynek ítélte a legrangosabb szakmai díjat, az Acélvirág-díjat, a Zrínyi utca és a Tóalj utca kialakításáért – jelentette be sajtótájékoztatóján dr. Kószó Péter. Az alpolgármester kiemelte: a szakmai zsűri nem csupán az aktuális állapotot, de annak fenntartását is vizsgálta és elismerte.

– A Zrínyi utcát 2010-ben, a Tóalj utcát 2012-ben alakítottuk ki Andor Anikó tájépítész tervező, a Land-A Kft, műterem vezetőjének irányításával, akinek köszönettel tartozunk, hogy világszínvonalú köztereket hozott létre városunkban. Köszönettel tartozunk továbbá a kivitelezésben dolgozó Fény – Kert Kft-nek, valamint a közel 500 közmunkásnak, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy széppé varázsolják az utcákat, tereket, parkokat  – mondta el dr. Kószó Péter.

Hozzátette: a város közel 35 millió forintot fordított ebben az évben a köztereken lévő növényzet kiültetésére és gondozására, a költségeken jelentősen csökkentett, illetve a növények minőségén javított, hogy mind az egynyári, mind a kétnyári virágokat – azaz több mint 60 ezer palántát, valamint a kandeláberekre ültetett 25 ezer cserepes növényt és közel 7 ezer tulipánhagymát – a város a HISZK Gregus Máté Szakközépiskola kertészetében, saját neveléssel állítja elő.

– A díj megerősített minket abban, hogy jó irányba haladunk a város fejlesztésében, és hogy köztereink a legmagasabb szakmai színvonalat képviselik. Andor Anikó vezetésével már dolgozunk a Dr. Imre József utca rekonstrukcióján, de szeretnénk, a jövőben újabb köztereket is megszépíteni – zárta gondolatait Dr. Kószó Péter.

A Zrínyi utca szépségeit bemutató tablót megtekintheti itt és itt.

Megszakítás