Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Adócsökkentésről döntött a képviselő-testület

A vásárhelyi közgyűlés jelentősen, 850 forintra csökkentette négyzetméterenként az Ipari Parkban termelő tevékenységre használt, legalább 100 négyzetméter hasznos alapterületű műhelyek építményadóját, ahol legalább öt főt teljes munkaidőben foglalkoztatnak. A döntésnek köszönhetően újabb vállalkozások startolhatnak az Ipari Parkban.

A legutóbbi közgyűlés módosította az építményadóról szóló helyi rendeletet, amely kihirdetését követően a 31. napon lép majd hatályba, vagyis július végétől.

– A módosítás érinti az Ipari Parkban működő olyan vállalkozásokat, amelyek legalább 100 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkeznek és ott legalább öt főt teljes munkaidőben foglalkoztatnak és természetesen termelő tevékenységet végeznek. Az ő esetükben eltérő adómértéket alkalmazunk a rendelet hatályba lépését követően. Eddig az adómérték 1658 forint per négyzetméter volt, a rendelet életbe lépését követően pedig 850 forint per négyzetméter lesz – mondta dr. Holubán Csilla, az Adócsoport vezetője.

Az önkormányzat vállalkozásösztönzés érdekében határozott úgy, hogy bevezeti az eltérő adómértékről szóló rendeletet Hódmezővásárhelyen.

– Az indokolta döntést, hogy az Ipari Parkban mintegy 6000 négyzetméter olyan terület van, amelyet nem sikerült még hasznosítanunk és ettől ezt reméljük, hogy ez a terület is benépesülhet – tette hozzá dr. Holubán Csilla.

Az Adócsoport új bevallást küld ki valamennyi vállalkozás számára, amely kitöltése után jól látszik majd, hányan lesznek jogosultak az eltérő adómértékre. Az előzetes számítások szerint a vállalkozások fele alkalmazni tudja majd ezt a kedvező módosítást.

Megszakítás