Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ahol mindig történnek csodák

Ma kezdődött és vasárnapig tart az Aranyossy Ágoston Általános Iskola és Óvoda „Ahol nagy a szeretet ott mindig történnek csodák” című programsorozata. A rendezvényhét során bemutatják a sajátos nevelési igényű gyerekek intézményében zajló oktató-nevelő munkát, április 1-jén, vasárnap 15 órakor, Lukács Sándor Jászai- és Prima Primissima-díjas, Érdemes művész ad önálló estet a Fekete Sas földszinti nagytermében.

Az Aranyossy Ágoston Általános Iskola és Óvoda a több éves hagyományokra visszatekintve, idén is megrendezte azt a programsorozatot, amelyen minél szélesebb körben igyekeznek bemutatni az intézményben folyó munkát. A rendezvényhéten gyerekek és felnőttek vehetnek részt érdekes, látványos, valamint tanulmányi és szakmai programokon. Az Aranyossy Napok vasárnap délutánig tartanak. A gyerekeknek szóló személyiség- és egészségfejlesztő programok mellett országosan elismert versenyek is lesznek.

– A Fogyatékkal Élők Megyei Úszóversenye mellett sor kerül a sajátos nevelési igényű gyermekeket integráló országos szépíró verseny megyei fordulójára. Emellett most lesz a 12. Országos Gyermekterápiás Lovas fesztivál is. Az iménti programokon kívül a kultúrára is nagy hangsúlyt fektettünk. Jótékonysági estünkön Lukács Sándor színművész lép fel, aki a rendezvényen befolyt összeget alapítványunk javára ajánlja fel. Programsorozatunk végén Lelkes István természetfotós munkáit tekinthetik meg az érdeklődők – tájékoztatott Szabó Gáborné intézményvezető.

A ma délelőtti ünnepélyes megnyitón több oktatási intézmény vezetője mellett az iskola névadójának lánya, Aranyossy Ildikó is részt vett.

A rendezvényhéthez kapcsolódó jótékonysági program, amelyen Lukács Sándor Jászai- és Prima Primissima-díjas érdemes művész önálló műsorát tekinthetik meg az érdeklődők, április 1-jén, vasárnap 15 órakor lesz a Fekete Sas földszinti nagytermében.

Megszakítás