Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ajándék Erzsébet utalvány, élelmiszercsomag

5000 forintos Erzsébet utalványt kapnak az idén is a hódmezővásárhelyi önkormányzattól a 70 éven felüliek karácsonyra. A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő családok és a közmunkások is számíthatnak ajándékra az ünnepek közeledtével.

Karácsony előtt minden évben megajándékozza a hódmezővásárhelyi önkormányzat a 70 év felettieket. Mindez az idén sem marad el – mondta Almási István polgármester. Az önkormányzati képviselők a hétvégétől karácsonyig, házhoz viszik az 5000 forintos Erzsébet utalványokat.

– Összesen 5866, 70 év feletti kapja meg ezt az ajándékot. Ennek az összértéke 29 millió 330 ezer forint. Azok, akik az év végéig töltik be a 70-ik életévüket – tette hozzá Almási István.

Az önkormányzat azonban karácsony közeledtével nem csak az idősekre, hanem közel ezer fiatalra is gondol. A rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő, 2-10 év közöttieket látják vendégül december 12-én és 13-án a Fekete Sasban a gyermekkarácsonyi ünnepségen.

– Az eddigi gyakorlatnak megfelelően üdítővel, teával, süteménnyel várják a gyermekeket, valamint műsorokkal és kézműves foglalkozásokkal. Ezen kívül karácsonyi ajándékot kapnak – folytatta a polgármester.

Almási István elmondta: még most is várják a 11500092-11080563-as számlaszámra a felajánlásokat, „GYERMEKKARÁCSONY” megjelöléssel.

A kormány támogatásaként az idén is kapnak 5800 forintos Erzsébet utalványt a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők – mintegy 1600 gyerek. Az érintetteket levélben értesítik. A közmunkásoknak pedig 4000 forintos élelmiszercsomagot osztanak.

Megszakítás