Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ajándékcsomaggal köszönte meg a város a közfoglalkoztatottak munkáját

Munkájuk megbecsüléseként tegnap több mint 800 közfoglalkoztatott kapott karácsonyi csomagot az önkormányzattól. A város költségvetéséből négymillió forint feletti összeget biztosítottak erre a célra. Az érintetteknek Almási István polgármester mondott köszönetet.

Hódmezővásárhelyen a közfoglalkoztatottak végzik a közterek, parkok rendbetételét, az utcák tisztántartását, de kiveszik a részüket sok egyéb mellett a mezőgazdasági munkákból, erdőgondozásból, a mezőgazdasági utak karbantartásából és a belvízelvezetésből is. A város az idén 820 embert tudott bevonni a Közmunka Programba. A legutóbbi közgyűlés Lázár János országgyűlési képviselő javaslatára döntött úgy, hogy munkájuk megbecsülése jeléül az önkormányzat karácsonyi csomaggal kedveskedik számukra.

– Úgy döntöttünk, hogy tartós élelmiszercsomagot adunk, amiben többek között, cukor, olaj, konzerv, kolbász és paprika van ötezer forintot meghaladó értékben. Úgy érzem, sokat köszönhet a város a közmunkásoknak, ráadásul nem segélyből kell tengetniük az életüket, hanem, ha nem is magas fizetésből, de el tudják tartani családjukat. A kormány arra törekszik, hogy jövőre a programban résztvevők bérét megemelje – mondta Almási István polgármester.

Átvehette karácsonyi csomagját Dienes János is, aki évek óta közmunkásként tevékenykedik, és a város kiváló munkaerőnek tartja.

– 2007 óta dolgozok mint közmunkás, belvízvédelmi munkát végzünk. Szeretném megköszönni ezt a segítséget az önkormányzatnak, segélyszervezeteknek, akik ebben illetékesek. Ez mégiscsak egy kis segítséget jelent az ünnepekre – mondta Dienes János.

A közfoglalkoztatásban résztvevők közül Hódmezővásárhelyen most 420 ember számára indítottak OKJ képzést 16 munkaterületen. A jövőben a város így többrétű feladatok kapcsán tudja hasznosítani a közmunkásokat. A tervek szerint az önkormányzat a jövő évben is hasonló nagyságrendben kíván közmunkásokat foglalkoztatni és igyekeznek majd közülük minél többet tartós munkahelyekre irányítani, mivel az elmúlt időszakban közülük már sokan bizonyították a rátermettségüket és megfelelő hozzáállásukat.

Megszakítás