Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ajándékokat vitt a Csodaházba Dr. Kószó Péter alpolgármester

A karácsony közeledtével a közös ünneplés és ajándékozás örömteli, meghitt pillanatokat tud okozni a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Hódmezővásárhely önkormányzata a Csodaházban gondozott fiatalokat illetve testvéreiket ajándékozta meg, a Koczka Kézisuli pedig az Erzsébet Kórház gyermekosztályát örvendeztette meg a sportolók által felajánlott játékokkal.

A Csodaház Foglalkoztató Napközi és Fejlesztő Iskolának jelenleg 16 gondozottja van. Ők, hozzátartozóik valamint az ápolók együtt ünnepelték meg a karácsonyt az intézményben. A fiatalok díszítették fel a karácsonyfát, és örültek a HISZK Corvin Mátyás Tagintézmény diákjai által bemutatott betlehemes játéknak. A középiskolások itt már visszatérő vendégnek számítanak, hiszen az önkéntes program kapcsán az elmúlt évek során szoros kapcsolat alakult ki a két intézmény fiataljai között. De a város sem feledkezik meg soha a Csodaházról, így idén Dr. Kószó Péter ajándékokkal érkezett az intézet lakóihoz.

– A Jézuska hozott a gyerekeknek egy kis meglepetést, ott találtuk a Városháza karácsonyfája alatt, és az a feladatunk, hogy az itt lakó gyerekeknek átadjuk őket, mondta Dr. Kószó Péter alpolgármester az ápolásra szoruló fiataloknak.

Az alpolgármester mindenkinek külön adta át az ajándékokat, és kívánt boldog karácsonyt.

– A városvezetéstől minden gyerek, sőt nemcsak ők, hanem kistestvéreik is egy Naturtex-es csomagot kaptak, benne fürdőköpennyel, törölközővel és házi mamusszal. A szép ajándék mellé pedig desszert is járt. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a város ennyire szeret minket, a szeretet ünnepén jó, hogy a figyelmük középpontjában vagyunk, és megajándékoznak minket, köszönet érte nekik – mondta Debreczeni Beretzk László, a Csodaház Foglalkoztató Napközi és Fejlesztő Iskola igazgatója.

A Koczka Kézisuli is jótékonykodott. Az egyesület karácsonyi adománygyűjtést szervezett sportolói körében, és a felajánlásból játékokat vittek az Erzsébet Kórház gyermekosztályának.

Megszakítás