Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ajándékutalványt kapnak a 70 éven felüliek Hódmezővásárhelyen

A települési képviselők folyamatosan keresik fel a 70 éven felüli hódmezővásárhelyi polgárokat, akik négyezer forint értékű Erzsébet utalványt kapnak az ünnepek előtt. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, mint az Erzsébet-utalvány kibocsátója továbbá a forgalmazó, Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően idén 5520 hódmezővásárhelyi, 70 éven felüli polgár kap 4.000 forint értékű Erzsébet-utalványt.

A képviselői munka legszebb része ez a mostani, amikor is a négyezer forint értékű ajándékutalványokat kell kiosztani a 70 évnél idősebbek számára – így jellemezte Hegedűs Zoltán mostani feladatát. Ezekben a napokban a települési képviselők járják körzetüket, hogy mindenki megkaphassa az önkormányzat ajándékát.

– Mindig jól jön a segítség. Nagy a család, hiába vagyunk külön háztartásban a lányommal, ott három gyermek van, egy fedél alatt lakunk, még szép, hogy segítek, ahogy tudok. Nagyon örülünk az utalványnak, nagyon kedvesek – mondta B. Kovács Ferencné.

Hegedűs Zoltánnak ezekben a napokban több mint 500 otthonba kell elvinnie az ajándékutalványokat.

– A vásárhelyi polgárok többsége nincs könnyű anyagi és szociális helyzetben, ezért a vásárhelyi önkormányzat próbál mindenkin segíteni, rászorulnak a gyerekeknek és az időseknek is. Idén úgy döntött a képviselő testület, hogy a 70 évnél idősebbeket ajándékozza meg. Azt gondolom, hogy mindenkinek meglepetés ez, mert sok olyan helyre vittem eddig, ahová eddig még nem, mert korábban a 80 éven felüliek kaptak ajándékot, mindenki nagy örömmel fogadta, sok jó kívánságot kaptam és adtam jómagam is – mondta Hegedűs Zoltán.

Míg Hegedűs Zoltán a Kása erdő mellett kereste fel a lakókat, addig Cseri Tamás a hódtói városrészt járja.

– A 70 évnél idősebb embereknek viszem a négyezer forint értékű, különböző címletű Erzsébet utalványt, amelyet a nagy boltokban és a kisebbekben is be lehet váltani. Sok helyen elfogadják, tehát nem kell messzire menni senkinek, ha le akarja vásárolni – mondta Cseri Tamás települési képviselő.

A Kertvárosban élők is örömmel vették át az önkormányzat ajándékát. A többi képviselőhöz hasonlóan Dr. Kószó Péter alpolgármester is sorra keresi fel azokat az embereket, akik elmúltak 70 évesek és jogosultak négyezer forint értékű Erzsébet utalványra.

Megszakítás