Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Akadálymentes közintézmények

Az önkormányzat a közhasznú intézményekre vonatkozó akadálymentesítési kötelezettségeinek eleget tett az elmúlt időszakban és jó néhány épületnél jelenleg is átalakítási munkákat végeznek. A városban további 27 intézmény vár akadálymentesítésre, melyek becsült összköltsége ötszázmillió forintot tenne ki.     

A fogyatékkal élő személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló jogszabályban meghatározott követelményeknek az önkormányzat eleget tesz, azonban akad még tennivalója a városnak az akadálymentesítés terén. Hódmezővásárhely közhasználatú épületei közül tizenhétben történt meg az akadálymentesítés, köztük a Városházán is, mely a közigazgatási funkciókon túl közszolgáltatóknak is helyt ad. Jelenleg három létesítmény akadálymentesítése van folyamatban: az Erzsébet Kórházban, az épülő művelődési házban és az átalakítás alatt álló Tornyai János Múzeumban. A városi közintézmények között hat olyan található, melyben a szolgáltatások egy része – általában az épületek földszintjén – mozgássérültek részére is elérhető, illetve további három olyan intézmény található a város területén, melyekbe a bejutás biztosított kerekes székesek számára. 27 olyan intézmény van Hódmezővásárhelyen, melyek akadálymentesítésre várnak, ennek becsült költsége közel ötszáz millió forint.

A legutóbbi közgyűlésen elhangzott: a város a jövőben csak akadálymentesített intézményeket épít és a jelenlegi épületek felújításánál is hangsúlyt fektet az egyenlő hozzáférés feltételeinek megteremtésére.

Megszakítás