Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Akik a legtöbbet tudtak ’56-ról

56 kérdés ’56-ról elnevezésű történelemverseny ünnepélyes eredményhirdetésére csütörtök délután került sor az Emlékpontban. A vásárhelyi múzeum által hirdetett megmérettetésen összesen 25 fiatal vett részt. Az általános iskolásoknál Pillér Péter, míg a középiskolások korcsoportjában Borbély András lett az első.

A Nemzeti Emlékezet Hetén az 1956-os forradalom és szabadságharchoz kapcsolódóan az Emlékpont történelmi vetélkedőt szervezett a fiataloknak. A 25 közép- és általános iskolás diáknak stílszerűen 56 kérdésre kellett választ adni. A feladványok között szerepelt betűszavak feloldása, kifejezések megmagyarázása, de a részvevőknek a forradalom előzményeit és napi eseményeit is ismerniük kellett. A megmérettetés során a szervezők arra is kíváncsiak voltak, hogy a fiataloknak mennyire sikerült felfedezniük az Emlékpont egyes termeit.

Az általános iskolás korosztálynál Pillér Péter, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulója lett az első, míg a középiskolások esetében Borbély András bizonyult a legjobbnak, aki a Bethlen Gábor Református Gimnáziumot képviselte – derült ki a csütörtöki eredményhirdetésen.

Megszakítás