Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Aláírásgyűjtés a templomért

Gyűlnek a civil kezdeményezésre az aláírások annak érdekében, hogy Hódmezővásárhelyen, a Kertvárosban templom épüljön. Kószó Péter, a város alpolgármestere azt mondta, már 1994-ben is felmerült a templomépítés gondolta.

Támogatja Kószó Péter és Hegedűs Zoltán alpolgármester, illetve Benkő Zsolt önkormányzati képviselő is azt a civil kezdeményezést, amely azt szeretné elérni, hogy Hódmezővásárhelyen, a Kertvárosban templom épüljön. A városrészben, valamint Új-Kishomok élők és a Kertvárosi Olvasókör tagsága indította az aláírásgyűjtést. Eddig több mint 1000-ren csatlakoztak.

– A templomépítésre a legjobb hely az Ipoly és a Hóvirág utcán található parkos, kertes telek. Mindhármunk nevében megígérhetem: ha valóban szeretnének templomot a környéken élők, akkor minimum azzal támogatja a város, hogy a telket igyenesen felajánlja – mondta Kószó Péter alpolgármester. Hozzátette: 1994 óta a Kertváros települési képviselője, már akkor is voltak olyan igények, hogy a városrészből hiányoznak a hitélethez szükséges infrastruktúrák. A hitélet szentsége pedig elsősorban a templom.

Az aláírásgyűjtéshez a leendő templom két bázisintézményének, a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolának és a városrész óvodájának a szülői közössége is csatlakozott. Az új templom a diákmiséknek, hittanóráknak és a mindennapi liturgikus eseményeknek is helyszínt adhatna a jövőben, könnyebben jutnának el Isten házába a környéken élő idősek is.

 

Megszakítás