Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhelyi Alkotóház

Alkotóház
Vezető:Rapcsák Katalin
Cím:6800 Hódmezővásárhely, Virág u. 3.
Tel:

+36 (62) 245 482

+36 (20) 852-7763

Email:

hmvh##kukac##alkotomuveszet.hu

rapcsak.katalin@alkotomuveszet.hu;

hmvh.alkotomuveszet@gmail.com

Web:www.alkotomuveszet.hu

Kurucz D. István festőművész bocsátotta először, 1953-ban alkotóházként a vendégművészek rendelkezésére Tükör utcai, szülői lakóházát, majd a művésztelep erősödésének köszönhetően az Alkotóház kinőtte korábbi kereteit, így 1963-ban megvásárolták a Virág utca 3. szám alatt lévő épületet.

A 2016-ban megújult Alkotóház öt kétágyas szobája és egy műterme számos művészeti ág képviselőjének nyújt alkotási lehetőséget a fotósoktól a festőművészekig, iparművészeken át. A szobákat az alkotóház életében fontos szerepet játszó vagy itt alkotott művészek után nevezték el, így Dr. Wirth Márton, Tornyai János festőművész, Szabó Iván szobrászművész, Endre Béla festő- és iparművész, Almási Gyula Béla festőművész, grafikus és az alapító Kurucz D. István festőművész neve is rákerült egy-egy ajtóra. A Hódmezővásárhelyi Alkotóház a városközpont egy csendes utcájában, műemléki környezetben található.

Férőhely: 10 fő

5 db 2 ágyas szoba, felszerelt konyha, társalgó, műterem, hangulatos kert. Wifi, kerékpárkölcsönzés (2 db).

Árak: 18.000,-Ft/fő/éj/szoba, 3-6 éves kor között 1.500 Ft/fő/éj, 3 éves kor alatt ingyenes. 1 éjszakás felár 2.200,-Ft/fő/éj.

A magyar alkotóművészek az alkotóházak szolgáltatásait a Magyar Mecénás Programon (MMP) keresztül kedvezményesen, más vendégek pedig teljes áron vehetik igénybe. Részletek és foglalás az alkotóház fenti elérhetőségén.

Az alkotóházban ellátást nem tudunk biztosítani!

Megszakítás