Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Alkotótábort tartottak a Tájházban

A Tájházban került megrendezésre a Napfény Alkotótábor, ahol a gyerekek igazi szakemberektől tanulhatnak. Az egyhetes tábor ideje alatt a kézműves foglalkozások mellett Mártélyra is kilátogattak a résztvevők.

A táborozók a képzőművészet több ágával is megismerkedhetnek a Napfény Alkotótáborban, amely ezen a héten zajlik a Tájházban. A foglalkozások mellett, a játék is szerepet kapott a programban.

– Délelőtt különböző képzőművészeti alkotásokkal foglalkoztak a gyerekek, festettek, grafikát készítettek, korongoztak és szobrászkodtak is. A délután pedig különböző sport-, játékfoglalkozásokkal telt. – mondta Terjékné Kaposi Andrea programszervező.

A tábor ideje alatt minden nap más képzőművészeti irányzattal ismerkedhetnek meg a táborozók. A korongozás után a szobrászatra került sor, ahol szakemberek segítségével barátkoztak meg a gyerekek az anyagokkal és technikákkal.

– Korosztálynak megfelelően próbáltam meg felépíteni. 8-12 éves gyerekekről van szó, tehát egészen az alapoktól indultunk el. Megpróbáltam felvázolni, hogy egyáltalán a rajz, a kétdimenziós képalkotás és a szobrászat, a háromdimenziós munka között mi a különbség. Játékos módon kezdtük el, és agyagból később aztán kisebb palmettákat, alapokat próbáltunk meg elkészíteni. – mondta Nagy Nándor restaurátor.

A nap végére a részt vevők már kész dombornyomatokat készítettek, saját mintákkal. A foglalkozások célja, hogy megismertessék és megszerettessék a fiatal generációval ezeket a művészeti irányzatokat.

A gyerekek Mártélyra is kilátogattak, ahol kipróbálták a Kalandparkot. Ez volt a legnagyobb élmény a fiataloknak.

– Mártélyon, amikor voltunk kint túrázni, az volt a legjobb. Jó móka, sok embert ismerek, meg találkoztam olyanokkal, akiket nem is ismertem eddig – mondta Kis Csaba.

Megszakítás