Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Állampapír-forgalmazási pont nyílt Hódmezővásárhelyen

Állampapír-forgalmazási pontot nyitott a Magyar Államkincstár pénteken Hódmezővásárhelyen, a városháza épületében.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, fideszes parlamenti képviselő a megnyitón úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban minden gazdasági támadás és bojkottkísérlet ellenére jelentősen javult a külföldi befektetők Magyarország iránti pénzügyi bizalma.

A kormány határozott célja ugyanakkor, hogy csökkenjen az ország finanszírozásában a külső függőség. 2012. január 1-jén a lakossági állampapír-állomány 473 milliárd forint volt, idén májusra ez radikálisan, 1200 milliárd forintra nőtt – közölte.

Ehhez szükség volt a Magyar Államkincstár szolgáltatásainak javítására, hálózatának bővítésére – emelte ki az államtitkár.

Lázár János hangsúlyozta, a most nyílt forgalmazási ponton elérhető forint alapú értékpapírok kamata – futamidőtől függően – 1-1,5 százalékponttal is kedvezőbb lehet, mint a kereskedelmi bankoknál elérhető, és az euróban kibocsátott állampapírok hozama is kiemelkedőnek számít.

A politikus kitért arra is, júliustól a Magyar Államkincstár az önkormányzatok számára is kedvező szolgáltatásokat kínál annak érdekében, hogy a települések számláikat ne a kereskedelmi bankoknál, hanem a nála vezessék majd.

Rigó Szilveszterné, a Magyar Államkincstár Csongrád megyei igazgatója elmondta, az új forgalmazási ponton értékpapír-, start- és tartós befektetési számlát nyithatnak az ügyfelek, illetve WebKincstár és TeleKincstár kiegészítő szerződéseket köthetnek.

Május végétől bankkártyás fizetéssel lehetővé válik a forintban és euróban kibocsátott állampapírok vásárlása is – tudatta a szakember.

Az igazgató közölte, a közeljövőben több helyen nyílnak hasonló kincstári kirendeltségek, április második felétől pedig mobil állampapír-forgalmazói pontokkal is találkozhatnak az ügyfelek kulturális és szabadidős rendezvényeken.

(MTI)

Megszakítás