Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Állatvédelem, T43-as tank kiemelése a Tiszából

Állatvédelem, T43-as tank kiemelése a Tiszából egyebek mellett ilyen kérdésekkel fordultak Lázár János országgyűlési képviselőhöz hódmezővásárhelyi fogadóóráján.

 

Állatmenhely működtetéséhez is kértek támogatást Lázár János országgyűlési képviselő hódmezővásárhelyi fogadóóráján. A szeptemberi közgyűlésen a helyi állatmenhelyekről is szó lesz majd, ígérte.

 

– A legizgalmasabb dolog az volt, hogy szegedi belvárosi Tisza-híd tövében egy T43-es tank van a víz alatt, 1944 óta. A Szegedi Hadiipari Park szeretné kimenteni. Ehhez kérték a Miniszterelnökség segítségét úgy is, mint Kulturális Örökségvédelemért felelős tárca segítségét. Ha meg tudnunk egyezni a vízüggyel és más szervezetekkel, akkor abban fogunk segíteni a Szegedi Hadiipari Parknak, hogy kiemeljék ezt a tankot. Ez a legnagyobb, ami vállalás – mondta Lázár János.

 

Az Andrássy út 3-9. számú háztömbök felújításáról is beszélt Lázár János a közös képviselővel. A teljes felújításhoz lehetséges állami, műemlékvédelmi, illetve önkormányzati támogatás lehetőségeit is számba vették, így a rekonstrukció problémája még az idén megoldódhat.

 

Megszakítás