Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Almási István a Fidesz polgármesterjelöltje Hódmezővásárhelyen

A várost jelenleg is vezető Almási István jelöli a polgármesteri posztra Hódmezővásárhelyen a Fidesz – jelentette be Havasi Katalin, a Fidesz helyi szervezetének elnöke kedden az alföldi településen.

Az elmúlt években soha nem látott fejlődés zajlott le Hódmezővásárhelyen: megújult a kórház, az óvodák, az iskolák, a belváros központja és hamarosan elkezdődik az elkerülő út építés is – mondta a politikus a Fidesz jelöltbemutató sajtótájékoztatóján. Hozzátette: e fejlesztések célja a város megtartóképességének, az itt lakók életminőségének javítása volt.

Hódmezővásárhely előtt a következő években is hatalmas lehetőségek állnak, ezek kiaknázásához elengedhetetlen, hogy olyan polgármester irányítsa a várost, aki képes együtt gondolkodni a helybeliekkel és az ország vezetésével – hangsúlyozta Havasi Katalin.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője elmondta, Almási István húsz esztendeje a hódmezővásárhelyi képviselő-testület tagja, tizenkét évig alpolgármesterként vett részt a város vezetésében, majd 2012-ben választották polgármesterré.

Almási Istvánt pártállástól függetlenül megbecsülik és szeretik a vásárhelyiek – hangsúlyozta a miniszter, aki az 1990-es évek elejétől dolgozik együtt a politikussal.

Az elmúlt négy évben sikerült befejezni a rendszerváltás korszakát Hódmezővásárhelyen. Most olyan képviselő-testület alakulhat, amely jelentős befolyással lehet az itt lakók életkilátásaira: a morális és anyagi adósságok helyet a jövővel foglalkozhat – fogalmazott a politikus.

Lázár János ígéretet tett arra, mindenben segíteni fogja Almási István munkáját.

Almási István kifejtette, Hódmezővásárhely Kelet-Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, ahol az elmúlt években megvalósult fejlesztések mellett a munkahelyteremtésben is sikerült eredményeket elérni. Hangsúlyozta, a következő években is az elődei – Rapcsák András és Lázár János – által megkezdett városépítést szeretné folytatni a vásárhelyiekkel együtt.

(MTI)

Megszakítás