Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Almási István: történelmi lehetőség előtt állunk

Hódmezővásárhely történelmi lehetőség előtt áll, amivel élnünk kell. A kormány és a város szövetsége a biztonság, a fejlődés és a gyarapodás éveit hozhatja el a hódmezővásárhelyieknek – fogalmazott Almási István, mikor bejelentette: 400 millió forint támogatást kap Hódmezővásárhely a kormánytól. A korábbi beruházásokkal együtt három hét alatt több mint 1,7 milliárd forintnál tartunk. Soha ilyen rövid idő alatt ilyen mértékű támogatásban nem részesült a város.

A Költségvetési törvény a helyi önkormányzatok támogatásai és helyben maradó személyi jövedelemadója fejezeten belül előirányzat átcsoportosításával a kormány 400 millió forintot ad Hódmezővásárhelynek, amelyet az önkormányzat a feladatainak ellátása során vehet igénybe, használhat fel – jelentette be Almási István.

– A kormány 400 milliós támogatása tehát ezúttal nem útépítést, beruházást jelent, hanem egyfajta biztos tartalékot, garanciát a város feladatellátása során. A Polgármesteri Hivatal irodái pontos pénzügyi tervet készítenek a támogatás felhasználását illetően – mondta el az alpolgármester.

Almási emlékeztetett: az előző hetekben három kiemelt beruházás is megindult a kormány támogatásának köszönhetően, így a Hódtó-Kis-Tiszai csatorna felújítása, az Erzsébeti út, és a városon belüli több, kiemelt gyűjtőút rekonstrukciója, amelyek összege meghaladja az 1 338 millió forintot. Az alpolgármester szerint a támogatás a támogatás újabb bizonyíték arra, hogy a kormány partnerként tekint Hódmezővásárhelyre, és a hódmezővásárhelyiek számíthatnak a Magyar Kormány támogatására, együttműködésére.

– Mi hódmezővásárhelyiek szeretjük, ha a hangzatos szavak mellett ott vannak a tettek is, és, ha pénzről beszélünk, akkor a számok nyelvén kell szólnunk. Ha az előző támogatásokat is számításba vesszük, akkor néhány hét alatt 1,7 milliárd forintnál tartunk. Soha ilyen rövid idő alatt, ilyen mértékű támogatást nem kapott a Magyar Kormánytól ez a város. Hódmezővásárhely tehát történelmi lehetőség előtt áll, amivel élnünk kell. A kormány és a város szövetsége a biztonság, a fejlődés és a gyarapodás éveit hozhatja el a hódmezővásárhelyieknek – zárta gondolatait Almási István.

A 400 millió forint támogatást még ebben a hónapban folyósítja a kormány.

Megszakítás