Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

András Kolos az év első babája 100 ezer forintot kapott

Köszöntötték az év első hódmezővásárhelyi babáját Hódmezővásárhelyen. Az anyuka és a baba, Kócsó András Kolos tökéletesen egészségesek. A baba családját 100 forinttal támogatta az önkormányzat.


2018 első hódmezővásárhelyi polgárát köszöntötte Kószó Péter és Hegedűs Zoltán alpolgármester. Kocsó András Kolos személyében, aki természetes szüléssel érkezett az év első napján. A kisfiút dr. Kovács Dénes főorvos segítette a világra.

 

Tervezett gyermek volt, ami a mi családunkban nem is volt kérdés. Második kisfiúként született, a nagyobbik gyermekünk jövő hét szerdán ünnepeli második születésnapját, úgyhogy egy csodálatos ajándékot fog kapni. Január elsején 16 óra 20 perckor született, mint megtudtuk, az év első újévi babájaként. 4300 grammal és 54 centivel – mondta Kócsóné Csák Anikó.

 

Kócsó András Kolos világra jöttét az önkormányzat 100 ezer forinttal támogatta a család könnyebb boldogulása érdekében. A városvezetők elmondták, minden vásárhelyi gyermekre nagy büszkeséggel tekintenek.

 

– Hódmezővásárhelyen a születési számok 2010 óta lényeges javulást mutatnak. Amíg bő hét évvel ezelőtt 374 gyermek született, addig 2017-ben már ez 514 re emelkedett, tehát folyamatos növekedést mutat. Annak is nagyon örülünk, hogy amíg 2010-ben 177-en kötöttek házasságot, addig tavaly már 277-en. Azt gondolom, hogy látványosan mutatják a számok, hogy az a családpolitika, amit a magyar kormány folytat, és az a családtámogatási rendszer, amit Hódmezővásárhely végez, hatásos. Egyre több gyermek születik. Ezeknek a gyermekeknek újítottuk fel a bölcsődét, ezeknek a gyermekeknek újítjuk fel az óvodákat, általános iskolákat, középiskolákat azért, hogy ezek a gyermekek megfelelő körülmények között tudjanak felnőni és tudjanak tudásra szert tenni – fogalmazott Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

Mivel a baba teljesen egészséges, és megfelelően táplálkozik, édesanyjával együtt rövidesen elhagyhatja a kórházat.

 

Megszakítás