Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Angol szépkiejtési verseny volt a Klauzálban

Tizenharmadik alkalommal szervezték meg az angol szépkiejtési versenyt a Klauzál Gábor Általános Iskolában. A megmérettetésre a kistérségből több, mint ötven általános diák jelentkezett.

Évről-évre nagyobb népszerűségnek örvend a szépkiejtési verseny a térség általános iskolás diákjai körében, idén több mint ötvenen jelentkeztek. A megmérettetést felső tagozatos diákoknak hirdették meg, 5.-6. és 7.-8. osztályos kategóriákban.

– Nagyon örülünk, hogy a mai világban – amikor egyre nehezebb a gyerekeket motiválni a versengésre, a plusz feladatok vállalására – ez a verseny ilyen népszerű – mondta el a rendezvény kapcsán Dezső Zsuzsanna főszervező.

A gyerekeknek két, 15-20 soros szöveget kellett felolvasniuk, az egyiket már egy hónappal ezelőtt kézhez kapták, a másikat pedig ők maguk választhatták. Ezeket a szövegrészleteket bármilyen novellából, vagy meséből kiragadhatták.

A zsűri tagjai között két külföldi vendég is volt, akik anyanyelvi szinten beszélik az angolt. Egyikük Wales-ből, másikuk Dél- Afrikából érkezett Hódmezővásárhelyre. Elsősorban a hangsúlyozásra és a helyes, tiszta, szép kiejtésre figyeltek. A megmérettetés legjobbjai végül az egyik könyvkiadó ajándékaival lettek gazdagabbak.

Megszakítás