Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Aranydiplomás minősítést kapott a Liszt Ferenc Általános Iskola Gyermekkara

A Liszt Ferenc Általános Iskola Gyermekkara aranydiplomás minősítést kapott a Csongrád megyei ének tagozatos iskolák felsős kórusai számára meghirdetett hangversenyen. A koncertet Makón rendezték meg a Hagymaházban, ahol a vásárhelyiek olyan eredményesen szerepeltek, hogy meghívást kaptak a májusi gálahangversenyre is.

Az Éneklő Ifjúság programsorozat keretében került sor Makón, a Hagymaházban a Csongrád Megyei Ének Tagozatos Iskolák Felsős Kórusainak Hangversenyére, amelyen a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola Gyermekkara is fellépett.

– Nagyon nagy örömünkre szolgált, hogy a tavalyi év színvonalát még emelni tudtuk. Ismét aranydiplomás lett a kórus, és még a gálahangversenyre is meghívtak bennünket. Kodály Katalinka című művének előadásáért külön elismerő oklevélben részesültünk – mondta Bányai Lászlóné karvezető.

Az „A” kategóriás minősítés feltétele, hogy sokféle zenei korból válasszanak műveket, több szólamban adják elő a szerzeményeket, illetve, hogy az énekek az adott szerző anyanyelvén szólaljanak meg.

– Egy középkori gregoriánt énekeltünk, szólista megszólaltatásával és csörgődob kísérettel. Valamint a Karácsonyi Énekekből a Bölcsődalt, illetve Brahmstól is egy bölcsődalt, Kodálytól a Katalinkát, Bárdostól a Hej, igazítsad!-ot, és egy mai zeneszerzőtől, ifjú Somorjai Józseftől a Trubadúr mollban című művet adtuk elő – mondta Bányai Lászlóné.

A gyermekkarnak jelenleg 60 tagja van, 6., 7., vagy 8. osztályos gyerekek.

– Hegedülök, énekelek nagyon szeretek zenélni, és imádom ezt az iskolát – mondta Földházi Evelin kórustag.

A kórus számára külön elismerést jelent, hogy meghívást kapott a május 7-én, a szegedi Kisszínházban megrendezésre kerülő gálahangversenyre is.

Megszakítás