Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Aranyérmeket hoztak a bunyósok Szegedről

Újabb szép eredményeket értek el a Hódmezővásárhelyi Boksz Klub versenyzői. Egy szegedi megmérettetésről több korosztályból és súlycsoportból is aranyérmekkel tértek haza a szakosztály tagjai.

A Hódmezővásárhelyi Boksz Klub versenyzői közül két fiú, Kovács Pál és Mihály Máté, valamint két lány, Károly Dóra és Angyal Afrodité tavalyi versenyeredményeik alapján bekerültek az ifjúsági válogatottba. Legutóbb Szegeden, a sportcsarnokban léptek kötelek közé a klub bokszolói, ahol sikerrel szerepeltek. A versenyen Szeged, Szentes, Makó, Hódmezővásárhely, Kiskunfélegyháza és Kiskunhalas klubjai mérkőztek egymással. A vásárhelyiek közül junior korcsoportban 60 kg-ban Rácz Roland, 64 kg-ban Kis Dávid bizonyult a legjobbnak és szerzett győzelmet. Ifjúsági korcsoportban 64 kg-ban Bába József szintén aranyérmet szerzett, 75 kg-ban Kovács Pál kiütéssel győzött, +91 kg-ban pedig Mihály Máté döntetlennel zárta a versenyt. Nokta Norbert felnőtt korcsoportban 65 kg-ban szintén döntetlennel hagyta el a ringet.

– Az összes versenyző közül Kovács Pált és Mihály Mátét emelném ki. Mindketten ifjúsági korcsoportosok, de felnőtt korosztályban is megállták a helyüket. Tudva lévő, hogy egy 17 éves fiú és egy huszonéves fiatalember között jelentős a különbség, ennek ellenére nagyon szépen szerepeltek – mondta Szalkai László, a Hódmezővásárhelyi Boksz Klub elnöke.

A klubban folyamatos a fizikai és technikai felkészítés, utóbbira kiemelt hangsúlyt fektetnek. A szakosztályon belül ebben az évben változás történt, mivel Kerekes János edző nyugdíjba vonult, helyét Kálmán Tamás és Szalkai Edina vette át. A helyi bokszolók újabb szereplésre készülnek, április elején Sárospatakra utaznak, ahol egy diákolimpián vesznek részt.

Megszakítás