Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Aranyérmet nyert a HLKC az ország legerősebb kézilabda utánpótlás versenyén

Hatalmas sikert ért el a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club 2000-es csapata. A lányok aranyérmet szereztek a Debrecenben megrendezett V. Főnix Kupán.

Debrecenben rendezték az V. Főnix Kupát, Magyarország legjelentősebb, legerősebb kézilabda utánpótlás versenyét. Fiúknál 6, lányoknál 7 korosztályban 139 résztvevő csapattal folyt a küzdelem, a mezőnyben az ország legerősebb csapatai, valamint szerb és román egyesületek is képviseltették magukat.
A Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club két csapattal vett részt a tornán, és fennállása eddigi legnagyobb sikerét érte el a 2000-es csapat aranyérmével. Az együttes jó előjelekkel, optimistán utazott el Debrecenbe, ahol 2011-ben ezüstérmet szereztek. Az idei év a nevezett csapatok száma és erőssége miatt nehezebbnek tűnt, hiszen az ország legjobb csapatai közül a Tamási KC kivételével mindenki elindult. Két igencsak masszív, jó képességű csapattal került a HLKC egy csoportba, akik sokmozgásos, gyors játékot játszottak. Kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel mindkét mérkőzést végig uralva sikerült a csoport első helyezését megszerezni. A lányok az elődöntőben az FTC csapatát múlták felül, a döntőben pedig magabiztosan, 15-8-ra diadalmaskodtak a Tápiószele együttese felett.

Megszakítás