Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Aranyminősítést kapott a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda kicsinyeinek kórusa

A Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Óvoda rendezte meg az Éneklő Ifjúság programsorozat Csongrád megyei Énektagozatos Általános Iskolák Kicsinyek Kórusainak Hangversenyét. A szakmai megmérettetésen a házigazdák kórusa aranyminősítést kapott.

Az Énektagozatos Általános Iskolák Kicsinyek Kórusainak találkozóján 12 éves vagy fiatalabb gyermekek szerepelnek. Ezúttal a vásárhelyi Liszt Ferenc iskola szervezete meg az eseményt, ahová nem csak a városból, de Szegedről és Makóról is érkeztek.

– Mivel kicsinyekről van szó, ezért elsősorban magyar szerzők, Kodály, Bárdos Lajos, Szőnyi Erzsébet művei hangoznak el. Vannak, akik régebbi korokból énekeltek, így Bach művek is elhangoztak – mondta Bányai Lászlóné kórusvezető.

12 éves korosztályig mondható kicsinyek kórusának egy énekkar. Általában egy, vagy kétszólamú, esetleg felelgetős énekeket adnak elő. A helyiek kiválóan szerepeltek a megmérettetésen.

– A vásárhelyiek nagy izgalommal készültek és aranyminősítést értek el. Gyönyörűen énekeltek a gyerekek, ami példamutatás a jövő nemzedék számára – tette hozzá a kórusvezető.

A minősítés komoly szakmai mérce, mivel a zsűri tagjai nem csak a környékről, hanem a fővárosból egy országos szervezet képviseletében érkeztek és értékelték a kórusok munkáját.  

Megszakítás