Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Árvíz/belvíz – Első, illetve másodfokú készültség mellett védekeznek a belvíz ellen Csongrádban

Csongrád megyében Balástyán I. fokú, Felgyő térségében II. fokú belvízvédelmi készültség mellett folyik a védekezés – közölte vasárnap este a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a vízelvezető rendszerek – bár néhol beavatkozás szükséges – egyelőre képesek elvezetni az elolvadt vastag hótakaró, illetve a közelmúltban lehullott jelentős mennyiségű eső miatt összegyűlt vízmennyiséget.

Az előrejelzések egyelőre nagy különbségeket mutatnak a várható csapadék mennyiségét illetően, de rosszabb esetben akár további 30 milliméternyi eső is hullhat a következő egy hétben. Ez a mennyiség újabb településeken teheti szükségessé belvízvédelmi készültség elrendelését, illetve komoly beavatkozás is szükséges lehet. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendelkezésére álló eszközök, anyagok készenlétbe helyezése már hetekkel ezelőtt megtörtént: amennyiben a védekező önkormányzatoknak technikai segítségre lenne szükségük, ennek akár egy órán belül eleget tudnak tenni – áll a közleményben.

(MTI)

Megszakítás