Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Átadták az elkerülő Szentes felé vezető felüljáróját

Átadták a 45. számú főút csomópontjában lévő felüljárót, a most épülő északi elkerülő egyik kiemelten fontos szakaszát, amely a Szentes felé vezető forgalom lebonyolításában jelentős szerepet tölt be. A teljes beruházás jó ütemben halad, így 2018 tavaszára vehetik használatba a közlekedők az új elkerülőt Hódmezővásárhelyen.

 

Az első kézzelfogható mérföldkövéhez érkezett a 47-es északi elkerülő munkálatai Hódmezővásárhelyen. Átadták ugyanis a 45. számú főút csomópontjában lévő hidat, amely Szentes felé vezet.

 

– Most már át lehet hajtani az elkerülő felett, ha hosszában nem is, de keresztben igen. November elején pedig befejeződnek az aszfaltozási munkálatok – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

A csomópontra azért volt szükség, mert ez a leggyorsabb áthaladást biztosítja. Az építmény különlegessége, hogy a 45. számú főútról körforgalmak vezetik le a gépjárműveket, így nem kellett balra kanyarodó sávot kialakítani a hídon.

 

– Ami még fontos szempont volt, hogy a híd jobb oldalán van egy kerékpárút. Azáltal, hogy keleti oldalra kerültek a lekanyarodó sávok, így nem keresztezik a kerékpárutat. Forgalombiztonsági szempontból a legjobb kialakítást sikerült megvalósítani. Ennek a hídnak a megnyitására azért volt szükség, mert ahol most állunk, ez alatt megy el a kétszer egy sávos új hódmezővásárhelyi elkerülő. Ahhoz, hogy ez megépülhessen, el kell bontani azt a levezető utat, ami most bonyolítja a forgalmat – tájékoztatott Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

 

A NIF szóvivője hozzátette, az építkezés a terveknek megfelelően halad, így a vásárhelyi elkerülő forgalomba helyezése 2018 tavaszára várható. 

 

Megszakítás