Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Átlagon felül teljesített Hódmezővásárhely gazdasága

Megjelent a megye legjobban teljesítő cégeit összesítő TOP100-as kiadvány. Az ország 19 megyéjéből a nyolcadik legjobb foglalkoztatási mutatókkal rendelkezik Csongrád. Az összehasonlításban Hódmezővásárhely és Mórahalom átlagon felüli gazdasági eredményekkel büszkélkedhet. 

 

Csongrád megye legjobban teljesítő 100 cégét, vállalatát és vállalkozását gyűjti össze az a kiadvány, amelyet a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Lapcom Zrt. adott ki. A nyolcadik éve megjelenő régiós kiadványban második éve olvasható a speciálisan Csongrád megyére elkészített gazdasági állapotelemzés.

 

– Hódmezővásárhelyen az ipari park bővítésével lehetőség lesz arra, hogy új befektetők jelenjenek meg a városban. Hódmezővásárhely egy pozitív példaként említhető, mint ahogy már régebb óta ilyen pozitív példaként említhető a mórahalmi ipari park – mondta Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

 

Az ország gazdasági mutatóihoz képest ugyan szerényebben teljesít egész Csongrád megye, de így is a 19 megye közül a foglalkoztatás terén a nyolcadik helyen zárt 2017-ben, a nettó árbevétel pedig 15%-al nőtt, és az átlagos foglalkoztatási létszám 1200 fővel emelkedett, azaz 73 ezernél többen dolgoznak jelenleg Csongrád megyében.  A TOP 100-as kiadványból az is kiderül, hogy a megye legnagyobb foglalkoztatója a Pick Szeged Zrt., a második a makói Contitech Hungária Kft. Vásárhelyen a legtöbben a Villeroy and Boch gyárában dolgoznak, szorosan mögötte a März Fashion is felsorakozik a város legnagyobb munkáltatói között.

 

–  Vásárhely vonatkozásában el kell mondani, hogy nagyon jó évet zártunk, a város gazdasága erősödött. A tavalyi, vagy akár a korábbi évek viszonylatában ez jól látszik – mondta Hajdú József, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hódmezővásárhelyi Térségi Szervezetének elnöke.

 

A kamara helyi vezetője szerint mindez az uniós források beáramlása és a lakossági fogyasztás emelkedésénél együttes hozadéka. A kiadványban egyébként 11 hódmezővásárhelyi és 4 makói cég neve tűnik fel a legjobban teljesítő 100 gazdasági társaság között. 

Megszakítás