Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Átmeneti menedék a sportcsarnokban

A rendkívül hideg időjárásra való tekintettel az önkormányzat átmeneti melegedőt nyit a volt Kossuth Zsuzsanna Középiskola sportcsarnokában. Ide azokat várják, akik nem tudják fűteni lakásukat.

Hódmezővásárhely önkormányzata az elmúlt napokban 1000 mázsa tűzifát osztott ki a rászorulóknak, de a rendkívüli hideg miatt hétfőn összeült a védelmi bizottság és egy átmeneti melegedő megnyitásáról döntött.

– Egy átmeneti menedékhelyet is üzemeltetünk egészen addig, amíg a katasztrofális hideg helyzet fennáll. Felhívom azoknak a vásárhelyieknek a figyelmét, akik állandó lakcímmel rendelkeznek, de nem bírják felfűteni a lakásukat, és így nem tudnak biztonságosan otthon maradni, hogy őket nagy szeretettel várjuk – mondta dr. Kószó Péter alpolgármester.

A melegedőt a volt Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola sportcsarnokának termeiben alakították ki, amely most 50 fő befogadására képes, de igény szerint tovább bővíthető a létszám. Jelentkezni a Népjóléti Csoportnál vagy a helyszínen lehet. Itt a nap 24 órájában 20 fok feletti hőmérsékletet biztosítanak.

– Ebéd-, illetve élelmiszerosztás nem történik, itt csak azok részesülnek ilyen ellátásban, akik az éjszakát itt töltik, vállalják az itt alvást – tette hozzá az alpolgármester hozzátéve: a menedékhelyre azokat várják, akik átmenetileg otthon nem tudnak gondoskodni a megfelelő fűtésről, a hajléktalanok számára a megfelelően felszerelt Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató a korábbiaknak megfelelően továbbra is minden segítséget biztosít.

Az hogy meddig tart nyitva a melegedő a városban, az időjáráson múlik.

Mindeközben Kenéz Heka Etelka költőnő élelmiszert adományozott az Badalik Bertalan Szociális Szolgáltatónak, ennek köszönhetően több napra biztosított a szálló lakóinak és a betérő rászorulóknak az ebédje. A költőnő így szeretne példát mutatni az összefogásra, s arra biztat mindenkit, hogy akinek lehetősége van rá segítsen nehéz sorsú embertársainak.

Megszakítás