Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Augusztus végére elkészül a dr. Rapcsák András utca átalakítása

A dr. Rapcsák András utcán a házak homlokzati felújítása hamarosan befejeződik. Közben készül az út új burkolattal való ellátása, és hamarosan a szökőkutak és más látványos térelemek kihelyezése is megtörténik. A sétáló utcát ünnepélyes keretek között, augusztus végén adják át.

A dr. Rapcsák András utca sétálóutcává alakítása jó ütemben halad. Azért, hogy az erre látogatókat, és az itt lakókat egységes kép fogadja, az önkormányzat együttműködést ajánlott a társasházakban élők számára. Ennek keretében a felek megosztották a költségeket és hónapokkal ezelőtt elkezdődött a régi épületek új homolokzattal való ellátása. A házak többségénél már befejeződött a felújítás, még négy ingatlan esetében folynak munkálatok, de ezek is már előrehaladott állapotban vannak. A tervek szerint valamennyi épület július középére nyeri el végső formáját.

Az utca jellegéből adódóan számos kerthelyiség kialakítása is cél, ezzel kapcsolatban az önkormányzat tárgyalásokat folytat az üzemeltetőkkel. Erre az utca szakaszra egy új, minőségi szórakozóhely is beköltözik majd, hogy a fiatalok ne utazzanak el máshová, hanem Vásárhelyen töltsék szabadidejüket. Közben az utca új térburkolatot is kap, de már állnak a kandelláberek, és a korábban telepített fák locsolórendszerét is kiépítették. Az igazán látványos munkálatok azonban még csak most következnek, hiszen a területet szökőkutak és egyedi tervezésű térelemek is díszítik majd. A dr. Rapcsák András utcát ünnepélyes keretek között, augusztus végén adják majd át.

Megszakítás