Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra emlékezik a város

Hódmezővásárhely az 1848/49-es forradadalom és szabadságharc emlékére ünnepségsorozatot szervez ebben az évben is. Az önkormányzat a nemzeti ünnepen a megemlékezések mellett számos programmal várja a város lakosságát.

1848. március 15-ét a nemzeti összefogás egyik legelső és legjelentősebb pillanatának nevezte Almási István polgármester, aki sajtótájékoztató keretében ismertette, miként készül az önkormányzat az ünnepre.

Idén is zászlófelvonással veszi kezdetét az ünnepség a Kossuth téren, majd kilenc órától ökumenikus istentiszteletre kerül sor a megújult unitárius templomban. Tíz órától a Petőfi-szobornál koszorúzás és rövid műsor várja a megemlékezőket, majd a 10 óra 30 perctől a Kossuth téren folytatódik a városi ünnepség, ahol Lázár János országgyűlési képviselő és Almási István polgármester mond megemlékező beszédet.

– 12 órától honosítási ünnepség, majd 13 órától Szametz András kopjafájának a koszorúzására kerül sor, 14 órától nemzetiségi népdaltalálkozó lesz a Mozaik Kamarateremben. A nap fénypontját jelenti az este hat órától a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban kezdődő Márciusi ifjak a 21. századi Magyarország művészeti életében című műsor – tette hozzá Almási István.

A gálaesten a legsikeresebb fiatal magyar előadóművészek lépnek fel. A műsoron népzenék, néptáncok mellett magyar zeneszerzők művei és ismert költők alkotásai hallhatók majd. Az est nézői az 1500 forintos támogatójegy megvásárlásával a művelődési központ új koncertzongorájának megvásárlást támogatják.

Megszakítás